Etusivu

Tiedotus

Toiminta

Jäsenyys

Linkit

Palaute

Yhteystiedot

   

Onnistunut jäljestys

Aitoon jäljestämistilanteeseen jouduttiin maanantaina 5.8-02 .Yöllä oli sattunut hirvikolari. Hirvi oli osunut auton etuosaan ja lentänyt siitä tien penkalle paeten läheiseen metsään loukkaantuneena.

Hirveä oli etsitty jo yöllä tuloksitta.Sain pyynnön tulla paikalle ilmavainuisen lk.saksanseisojanartun Wikin kanssa selvittämään hirven mahdollista olinpaikkaa.
Katsoimme kartalta mahdolliset paikat joissa hirvi voisi olla.
Lähdimme tuulen alta läheltä kolaripaikkaa liikkeelle yhdessä mäyräkoira Findyn kanssa.Puolentoista tunnin etsinnän jälkeen Wiki sai vainun paikalta jossa oletimme hirven olevan.Löysimme pahasti ontuvan komean 3-vuotiaan uroshirven joka hyökkäili pariinkin otteeseen etsintäpartiomme päälle.Ampujana ollut Ari-Pekka pääsi peitteisessä maastossa ampumaan hyvän osuman hirven lavoille.Siitä huolimatta hirvi juoksi vielä niityn yli vastapuoleiseen metsään.Laiton Wikin jäljittämään hirveä.Koira oli aivan intopiukalla liinassa ja noin 400 metrin jälkeen otti seisonnan istutetun kuusiaidan vieressä.En heti katseellani huomannut hirveä joka värityksen puolesta kätkeytyi maastoon hyvin,koiraan luottaen katsoin hieman takaviistoon ja siinä hirvi oli makuultaan noin 5metrin päässä minusta! Ari-Pekka saapui hetken päästä paikalle ampuen armonlaukauksen hirven niskaan. Siihen loppui sen hirven maallinen vaellus.

Läheisen asuntoalueen ihmiset saapuivat katsomaan outoa ilmestystä.Kerroin että lopetettiin vain loukkaantunut kolarihirvi tuonne teidän vastapuoleisen metsän reunaan.Isit hakivat kameroitansa ja kuvauttivat lapsensa hirven ja koirien kanssa…

Oli muuten hyvä jako käyttää kahta aivan erityyppistä koiraa jäljestyksessä.
Ilmavainuisen saksanseisojan kanssa menin pellot ja pahimmat korkeat rötteiköt,Hannu maavainuisen kääpiömäyräkoiransa kanssa metsäpaikat missä on selkeä matalampi kasvuinen maasto.Nytkin seisoja otti pellolla ja pahemissa rötteiköissä hyvin ilmasta vainun,välillä kahdella jalalla ilmaa hampsien,mäyräkoira vanhana tekijänä ilmoitti heti kun jälki oli tuore ja selvä.Kun tulimme pienen metsäkumpareen juureen Wiki kadotti pyörivässä tuulessa hajun, jolloin Findy otti maasta jäljen ja lähti painattamaan täysillä jälkeä seuraten.Minä Wikin kanssa menin hakemaan tuulta toisesta suunnasta jolloin Hannu jo ilmoittikin puhelimella että hirvi on paikallisettu,tulkaapa tänne. Loppuhan onkin jo legendaa…

Kaiken kaikkiaan hieno kokemus ja hyvä opetus että kannattaa luottaa koiraansa!

Taina Ylipekka